Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

By: Crystal

Arcana Dipika

 

De Allerhoogste Godspersoon (Krsna) kan op verschillende manier worden benaderd. Er zijn 9 soorten processen die ervoor kunnen zorgen dat men bhakti kan ontwikkelen en dichter bij Hem kan komen. Een van die processen omvat verering van de deity  vorm. Het proces hierbinnen kent ook specifieke kenmerken en handelingen, mits met de juiste intentie, die de Heer aanvaard en enorm pleziert. Elke handeling en bijbehorende mantra is kenmerkend voor iets.

Ik zal proberen een  metaforisch voorbeeld te geven. Er is een stuk metaal, een slot en een slotenmaker. De slotenmaker bestudeerd het slot grondig en weet vervolgens hoe en met welk gereedschap hij zijn sleutel moet slijpen om de sleutel passend te laten maken om de deur uiteindelijk te openen. Die sleutel kan op haar beurt gekopieerd en doorgegeven worden. Zo hebben we eigenlijk ten alle tijden een “keymaker” en “keyuser” nodig om te weten hoe de sleutel gemaakt kan worden om die deur open te krijgen. Snapt u het?

Arcana Dipika betekend “de lamp die verlichting brengt in verering”. Deze lamp wordt fysiek vertegenwoordigd d.m.v. een gheelamp die gebruikt wordt tijdens Arati’s en ook andere attributen zoals bloemen, een zakdoek, wierook etc. Maar waarom worden deze en nog andere attributen gebruikt bij verering? Wat word er vertegenwoordigd op het moment wanneer ze tijdens een Arati worden gebruikt?  Wat is Mangala Arati? Wat is Gaura Arati? Waarom al die Arati’s? In deze cursus zullen deze en ook andere vragen beantwoord worden.

Als u al eens een Arati heeft meegemaakt of nog niet, deze cursus is zeer informatief, praktisch en gedetailleerd. Het is de bedoeling voor de deelnemer om te begrijpen wat hij/zij eigenlijk doet en waarom hij/zij dit doet. Wilt u vrijblijvend deelnemen? Meld u dan aan.