Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

By: Crystal

Bhagavad Gita | Srimad Bhagavatam

Bhakti Yoga Academy wilt u graag uitnodigen om deel te nemen aan een seminar die over 5 dagdelen verspreid is. Dit symposium geeft beknopt maar helder en feitelijk de informatie weer uit de Bhagavat Gita (het lied des levens).

Waarom deelnemen?

Veel mensen hebben veel vragen. Vaak zijn deze vragen gevormd door logische denkpatronen en beredenering. Deze vraagstukken hebben vaak betrekking op het sociaal leven, het bestaan en spiritualiteit. Wanneer deze vragen opduiken en een ernst of een roeping worden, gaat men naarstig op zoek naar antwoorden. Jammer genoeg komen mensen niet altijd op het antwoord die de waarheid bevestigd maar juist een tijdelijke bevrediging, waarna ze weer (voor hun gevoel) eindeloos op zoek moeten gaan naar het antwoord.
Gelukkig kan de Bhagavat Gita ons hierbij helpen onderwijzen en in het donker het licht laten zien. Deze sterke kern van filosofie uit het Mahabharata epos (een van de Vedische geschriften), is de verankering voor de levenswijze op hoogstaand kwalitatief humanitair niveau. Verschillende onderwerpen worden aangehaald en de commentaren en uitleg worden analytisch, logisch en wetenschappelijk uiteengezet. Het lied des levens geeft antwoord op vragen die ons bewust en onbewust bezighouden zoals; “wie ben ik?”, “wat is het doel van het leven? ” en “bestaat er een God?”. Deze vragen en aanverwante onderwerpen en vraagstellingen worden allemaal behandeld en beantwoord in de Bhagavat Gita.

Voor wie is dit seminar bedoeld?

Los van de mensen die vragen hebben en meer willen weten over het leven, filosofie of spiritualiteit is deze seminar ook bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar een andere kijk op het leven. Uiteraard zijn er ook mensen die de Bhagavat Gita gelezen hebben maar bepaalde dingen niet goed in context kunnen brengen of het niet snappen. Ook voor die mensen is dit symposium goed toegankelijk.
Om in grote lijnen een overzicht te geven van de onderwerpen die aan bod komen tijdens deze seminardagen:
Dag 1: Waarom zoveel geschriften?
Dag 2: Wat is het doel van het leven?
Dag 3: Bestaat God?
Dag 4: Wie ben ik?
Dag 5: Wat is yoga?

De belangrijkste details en speerpunten uit de Bhagavat Gita komen aan het licht en de verbinding met alle onderwerpen hierin worden duidelijk.
Is het niet haalbaar om aanwezig te zijn bij 1 of meerdere dagen? Maakt u zich niet druk, het hele jaar door zullen wij de Bhagavat Gita seminar blijven organiseren, zodat u het niet hoeft te missen! Deze seminardagen zijn vrij toegankelijk, is bedoeld om een ieder te informeren en is geschikt voor iedereen die meer wilt weten.