Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

By: Crystal

Koken voor Krishna

De meeste onder ons koken dagelijks een of meerdere maaltijden. Worden het peultjes met aardappelen en spruiten of toch spaghetti met aubergines, tomaten en olijven? Is het goed op smaak? Zit er voldoende zout en peper op? Zo, dat is klaar! Maar hoe zit op het moment wanneer we voor Krsna willen koken? En waarom zouden we überhaupt voor hem willen koken? Wat zit erachter?

De meeste mensen koken vaak voor zichzelf of voor het gezin. Maar, er zijn ook mensen die voor Krsna koken. Zij doen dat om Hem te plezieren. Wanneer men met volle overtuiging en liefde een maaltijd bereid en dit aan Hem offert, zal Hij dit accepteren. Er zijn wel wat dingen waar we rekening mee moeten houden op het moment wanneer we voor Krsna willen koken.

Allereerst staat hygiëne voorop, dat is misschien iets wat voor koken vanzelfsprekend is maar in deze situatie is oplettendheid gewenst. Daarnaast zorgen we ervoor dat het voor te bereiden voedsel vegetarisch is. Met vegetarisch wordt bedoeld geen vis, vlees, ei, uien, knoflook en/of wortelen (op sommige wortelen, waaronder cassave, zijn uitzonderingen). Deze dingen worden namelijk niet door Krsna geaccepteerd. Dit heeft een aantal redenen. Zoals we weten inmiddels is Krsna pure liefde. Hij zal ook nooit accepteren wanneer een of meerdere creaties van hem onnodig en onschuldig door een mens van het leven beroofd wordt. Ditzelfde geldt ook voor uien, knoflook en bepaalde wortelen, die worden o.a. ook van het leven ontzien, zij kunnen geen volwaardig plant meer worden. Daarentegen zijn groenten, fruit, peulvruchten, knollen, noten et cetera wel geoorloofd, daar er geen leven verloren gaat of beëindigd wordt. Los van deze wetenschappelijk en empathische blik is er ook een andere kijk die we werpen op capaciteit en aanwezigheid van een brein en gevoelsreceptoren. Groenten, fruit, peulvruchten en noten hebben namelijk ook geen brein en zijn allemaal vruchten van een boom. Deze vruchten hebben ook geen pijnreceptoren, waardoor ze eigenlijk gevoelloos zijn en dus geschikt voor consumptie.

Al die wetenschappelijke weetjes laten we voor nu even aan de kant en willen we u graag uitnodigen om deel te nemen aan de cursus Koken voor Krsna. U zult verbaasd zijn wanneer u ziet hoeveel variëteit er is en welke mogelijkheden er zijn om een keuken optimaal te benutten!
Nadat u liefdevol een heerlijke maaltijd bereid heeft, laat u eerst de Allerhoogste Godspersoon hiervan proeven. Hoe u dat doet en meer leert u in deze workshop.

Kosten: 10 euro.

Bij tenminste 5 aanmeldingen worden de gegevens m.b.t. locatie en data verstuurd naar het opgegeven mailadres.

slechts 1 keuze: zondagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 uur