Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

B.V.Visnu maharaja is geboren in West Bengalen op 23-01-1979.
Zijn ouders waren toegewijden, maar niet in de lijn van Mahaprabhu. Toen hij 14 jaar oud was kwam een groep predikers van de Devananda G.Math in zijn dorp prediken. In zijn hart kwam het gevoel op dat hij ook een sadhu wilde zijn. Op een dag in hetzelfde jaar, ging hij in plaats van naar school, naar Navadvipa. Hij ontmoette Srila Vamana Gosvami Maharaja in de Devananda G.Math.

Na 3 maanden kreeg hij Harinam en diksa initiatie tegelijkertijd van Vamana Gosvami en de naam Radhe Daarna brahmachari. Daarna heeft hij de order van zijn Gurudeva gekregen om naar Mathura te gaan bij Srila BV Narayana Gosvami Maharaja. Hij heeft in de Kesavaji Math als brahmachari geleefd en gestudeerd. Hij is heel goed in arati, puja, vuuroffers, koken etc.

Later was hij gestuurd door Srila Gurudeva naar Vrindavana vanwege gebrek aan brahmacharis in de temple. Hij heeft ook sanskriet gestudeerd. Hij kent alle slokas van de Gaudiya kantahara uit zijn hoofd en is welbekend met alle geschriften zoals de Bhagavatam, Gita, Ramayana en alsook andere boeken.

Hij is de in charge van de tempel in Haridvara en prediken over heel India, Australie, New Zeeland en Fiji. Ze hebben hem ook nu gevraagd naar Huston te komen. Dat is nog in de pen. Hij heeft goede banden met Ramchandra prabhu en geeft een paar keer per jaar Bhagavat Saptah daar. Zijn officiele woonadres is ook de Ramanbihari G.Math. Hij heeft dit jaar sannyas genomen van een dicipel van Paramgurudeva Srila B.P. Kesavaji Gosvami Maharaja, Madhusudan maharaja.