Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

“Door de gelijke verdeling van prasādam (puur plantaardig voedsel) en sankirtan (gezamenlijk gezang van de heilige naam), kan de hele wereld vredig en welvarend worden.”
Srilā Prabhupāda

Food for life

Één keer per maand organiseert Bhakti Yoga Academy Food for life.
Food for life is een vorm van prediken.
Op deze dag delen we een gratis maaltijd (prasādam) uit aan voorbijgangers.
Door één keer prasādam te nuttigen, is iemand al behoed voor het ergste gevaar.
Op een vaste locatie zetten we tafels neer en bieden we de voorbijgangers een gratis vegetarische maaltijd (prasādam) aan.
Heer Chaitanya Mahāprabhu vereerde en verheerlijkte de heilige naam en godheid in de tempel. Met dezelfde extase verheerlijkte en vereerde Hij de smaak van Krishna Prasādam. Daarom bidden we Maha Prasade Govinde. Gewoon door de uiterst zuivere Prasādam te proeven die door Govinda is geproefd, en terwijl we de heilige namen van Krishna chanten, worden we vrij van al onze zonden. Lord Chaitanya Maha prabhu begon zijn toegewijden te leren dat pas na miljoenen geboorten, wanneer iemand zeer fortuinlijk is, hij de gelegenheid heeft om de zoetheid van Krishna’s Prasad te proeven. We moeten Prasādam niet als iets gewoons beschouwen. Soms gaan toegewijden gewoon zitten en eten, maar Sri Chaitanya Mahāprabhu wil ons bewust maken van het feit dat we Krishna Prasādam krijgen en dat het miljoenen geboorten kostte om dit te bereiken. Alleen als we geestelijk zo gelukkig zijn, kunnen we mogelijk in contact komen met Krishna’s Prasādam. Het is zo zuiverend!!! Zelfs de meest zondige persoon krijgt gegarandeerd een menselijk leven als hij Prasādam proeft. Zelfs een hond of dier wordt verheven uit de cyclus van geboorte en doodl en krijgt het een menselijk lichaam door een stukje Prasādam te proeven of te ruiken. Dit is de kracht van voedsel (Krishna’s Prasādam)!!!