Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

Meditatie

Srimad Bhagavatam 5.5.1

Prabhupada: Dit is meditatie. Als je tot bezinning komt en over alles nadenkt, dat is meditatie. Meditatie betekent dat het onderwerp heel serieus moet zijn, en dat je er over nadenkt en de oplossing gaat zoeken. Dat is meditatie.

De wetenschap der zelfrealisatie 5

Srila Prabhupada: Dus, iedereen praat heel erg veel over meditatie, maar niemand weet wat meditatie eigenlijk is. Men gebruikt het woord “meditatie,” maar ze kennen het juiste onderwerp voor meditatie niet.

Prabhupada: ja, meditatie betekent Krsna. Hij zegt meditatie: "Man-mana bhava mad-bhaktah"; “Concentreer je geest gewoon op Mij.” Dit is meditatie.

Yoga soorten

Iyengar-yoga

Iyengar Yoga is een vorm van yoga die een nadruk heeft op detail, precisie en centrering in het verrichten van lichaamshouding en adembeheersing. Kracht, mobiliteit en stabiliteit verkregen door de asana’s.

Hatha-yoga

Hatha Yoga is zacht, langzaam en uitstekend voor beginners of leerlingen die de voorkeur hebben voor een meer relaxte stijl waar ze de houdingen langer vasthouden. Deze lessen omvatten normaal gesproken ademoefeningen genaamd pranayama.

Astanga-yoga

Astanga Vinyasa Yoga is een stijl van yoga als oefening, in het leven geroepen door K.Pattabhi Jois gedurende de 20ste eeuw, vaak gepromoot als een hedendaagse vorm van klassieke Indiase yoga. De stijl is opwindend en energetisch, de adem met bewegingen synchroniserend. De individuele houdingen (asanas’s) zijn verbonden door vloeiende bewegingen (vinyasasa’s).

Bikram-yoga

Bikram Yoga is een opwindend systeem van yoga als oefening die Bikram Choudhury samenstelde uit traditionele Hatha-yoga technieken. Het werd begin jaren zeventig populair. Alle ‘Bikram Yoga Beginning Series’ lessen duren 90 minuten en bestaan uit dezelfde reeksen van 26 lichaamshoudingen, inclusief twee ademhalingsoefeningen.

Kundalini-yoga

Kundalini-yoga is een school van yoga is een school van yoga die beïnvloed is door Shaktisme en Tantra scholen van Hindoeïsme. Het ontleent zijn naam aan een focus op het ontwaken van kundalini energie via regelmatige beoefening van mantra, tantra, yantra, yoga of meditatie. Kundalini yoga wordt vaak geïdentificeerd als de meest gevaarlijke vorm van yoga vanwege de betrokkenheid van subtiele energieën.