Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

Onze missie

Zoals elke groep, beweging, delegatie en mandaat is ook hier een boodschap met een missie te vinden. Deze missie heeft haar oorsprong in de Spirituele wereld en wordt in deze materiële wereld verder uiteengezet en bewogen. Er zijn verschillende scholen uit verschillende erf opvolgende lijnen die dezelfde missie en boodschap hebben. We kunnen dat zien als een boom met verschillende takken.

 

Sinds het begin der tijden zijn er 4 (hoofdlijnen) in de spirituele erfopvolging en systematiek. Deze lijnen hebben verschillende scholen ontwikkeld en doen rijzen om de zuivere Vedische kennis te verspreiden en daardoor Bhakti te ontwikkelen. Deze vier traditionele lijnen zijn; de Brahma/Gaudiya Sampradaya: de erfopvolging afkomend van Brahma, de Rudra Sampradaya: de erfopvolging afkomend van Shiva, de Shri Sampradaya: de erfopvolging van Laxmi en de Nimbarka/Kumara Sampradaya: de erfopvolging van de 4 Kumara’s (in het bijzonder afkomstig van Sanat Kumar).
Deze vier Sampradaya’s zijn bonafide, spirituele scholen die ook door bona fide spiritualisten zo gekenmerkt zijn. Deze scholen zijn respectievelijk bezig transcendentale service aan de Allerhoogste Persoonlijkheid God te brengen. Zij verklaren allen tezamen dat Krsna de Allerhoogste Persoonlijkheid God is en het hoogste doel, er is niemand groter of gelijk aan Hem.

 

Naast de 4 Sampradaya’s zijn er ook nog meerdere. Deze andere scholen pleiten en verkondigden het impersonalisme en kunnen de mensheid eigenlijk niet verder helpen. Op dit moment zijn er zoveel Sampradaya’s en scholen die spirituele kennis verspreiden, dat het op ons eigen (gezond) verstand aankomt om hun methodes en het disciplinair begrip te toetsen.

 

Hier in Nederland nemen wij deel aan onze missie om Bhakti te ontwikkelen, (indien mogelijk en van toepassing) verspreiden en mensen hiertoe te inspireren. Bhakti Yoga Academy probeert hierin verschillende samenwerkingsbanden aan te gaan en verschillende activiteiten te organiseren om samenkomst, harmonie, vrede en liefde tot stand te kunnen brengen. Een van de personen die hierachter staat is Acyutanandan Das (Aniel Anandbahadoer). In opdracht van zijn leraar (en grootmeester) Bhakti Vedanta Narayana Goswami Maharaj, vanuit de Brahma/Gaudiya Sampradaya, zet hij deze missie voort.
Acyutanandan Das heeft onder andere als opdracht meegekregen om Bhakti Yoga meesters in Nederland uit te nodigen om verschillende activiteiten en programma’s te realiseren. Deze programma’s en activiteiten worden door het gehele land (in samenwerking met anderen) tot stand gebracht. Daarnaast is hij ook actief bezig om mensen bewust te maken van leed en onrecht die aangedaan wordt aan dieren en is hij proactief betrokken bij aanverwante activiteiten en verschillende initiatieven door het hele land. Door zijn betrokkenheid en inzet krijgt hij het voor elkaar om zijn initiatieven in zijn missie tot stand te laten komen. Acyutanandan Das is ook de tevens de inspirator van het initiatief en initieerde het idee om een website te maken die een zo goed mogelijk beeld geeft van wat spiritualiteit nu eigenlijk werkelijk inhoud. Hij wilt ervoor zorgen dat iedereen bijeen komt in deze missie.

 

Net als een klok wielen heeft die functioneel draaien om het ons de tijd te kunnen geven, zo zijn er ook verschillende andere personen die onderdeel uitmaken van dit project. Om deze website zo goed mogelijk te onderhouden en tot stand te laten komen zijn drie personen nauw betrokken en samen aan de redactie toebehoren. Deze 5 personen zijn: Krsnamayi Devi Dasi, Malini Devi Dasi, Krsnananda Das (Jerry Bhawanidin), Rāmānanda das en Jānakinatha das.

 

Deze missie kent verschillende onderdelen en een daarvan is het schrijven/typen van teksten.
De schrijver van deze tekst en van de tekst “Bhakti Yoga” is Krsnapada Das (Krishna Sewcharan). Hij is een leerling van Bhakti Vedanta Muni Maharaj, die op zijn beurt respectievelijk twee grootmeesters als leraar had: Srila Gour Govinda Maharaj en Bhakti Vedanta Narayan Goswami Maharaj. Krsnapada Das probeert, daar waar mogelijk, op verschillende manieren deel te nemen aan de missie. Een daarvan is het schrijven van teksten en een ander deel bestaat uit, onderzoek, gesprekken voeren en debatteren met mensen over spirituele onderwerpen.

 

Zoals jullie hebben kunnen lezen, zijn er verschillende aspecten die deel uitmaken van onze missie.
Op de website kunnen jullie verschillende aanverwante onderwerpen terugvinden en metertijd zullen meer onderwerpen aan het licht gebracht worden. Houd daarom de website in de gaten!

 

Tot in het nu!