Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

In 1970 werd Sripad Bhaktivedanta Bhagavat Maharaja een geïnitieerde discipel van Zijne goddelijke genade, A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada (de oprichter Acharya van de International Society for Krishna Consciousness, ISKCON). Onder zijn voogdij leerde hij de wetenschap van zelfrealisatie die oorspronkelijk werd beschreven in de Vedische literatuur van het oude India. Bhagavat Maharaja heeft uiteindelijk een groot aantal verantwoordelijkheden op zich genomen in verband met de wereldwijde organisatorische inspanningen van ISKCON. Hij leidde tempels in Mumbai, Calcutta, Vrndavana, Bhubaneswar, Nairobi, Londen, Long Island en New York City. Gedurende verschillende jaren was hij verantwoordelijk voor het coördineren van talrijke ontmoetingen met politieke hoogwaardigheidsbekleders en leiders uit de entertainmentindustrie om educatieve programma’s over Krishna-bewustzijn te ontwikkelen, met name in India.
Bhagavat Maharaja behaalde diploma’s van het Florida Vedic College in Bhakti Yoga (de Yoga van liefde en toewijding), Ayurveda (Vedic Naturopathic Healing) en Jyotish (Vedic Astrology). Hij is goed thuis in, en heeft over de hele wereld lezingen gegeven over, de esoterische leringen van het Srimad Bhagavatam, Bhagavad-Gita en talloze andere heilige Vedische teksten. In 2008 accepteerde sripad Bhagavat Maharaja de formele orde van Sannyasa van Zijne goddelijke genade, Bhaktivedanta Narayana Goswami Maharaja, hoofd van The International Pure Bhakti Yoga Society, en kreeg de titel van Swami. In navolging van de eeuwenoude tradities van de Veda’s, heeft hij een gelofte van onthechting van het materiële leven aanvaard en zichzelf volledig toegewijd aan het meedogend verheffen van de sombere toestand van de menselijke samenleving. Sripad Bhagavat Maharaja is momenteel op een wereldprediking tournee onder leiding van Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja. Bhagavat Maharaja is een veelgeprezen spreker en wordt geprezen om zijn unieke vermogen om de complexe filosofische waarheden van de Veda’s uit te leggen aan de hand van eenvoudige moderne voorbeelden, waardoor een gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk onderwerp wordt gecreëerd voor luisteraars van alle achtergronden en disciplines.
Als een toegewijde Vaishnava priester, onderwijst Bhagavat Maharaja anderen over de theorie en praktijk van Bhakti Yoga en biedt hij spirituele counseling.