Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

Śrīpāda Bhaktivedānta Vana Mahārāja
Śrīpāda Bhaktivedānta Vana Mahārāja heeft in januari 1959 geboorte genomen in het district Midnapura, in West-Bengalen (India), vlakbij de pāda tirtha van Caitanya Mahāprabhu die in Śrī Caitanya-caritāmṛta Pichalda wordt genoemd. Sinds zijn kinderjaren is Mahārāja zeer gehecht aan Śrī Caitanya Mahāprabhu en Śrī Nityānanda Prabhu, en vereert Hun lotusvoeten. In 1980 studeerde Hij af aan de Calcutta Universiteit en ontving zijn bachelor-graad in Economie. Zijn oom, Śrīpāda Bhaktivedānta Madhusudhana Mahārāja , die tot op heden het hoofd is van de tempel Devānanda Gaudīya math, inspireerde hem om zijn leven te wijden aan de toegewijde dienst van Śrī Rādhā en Kṛṣṇa.
In 1981 trad Mahārāja toe tot de Gaudīya Vedānta Samiti en luisterde regelmatig naar de hari-kathā van paramapujyapāda nitya lilā praviṣṭa aṣṭottara sata Śrī Śrīmad Bhakti Raksaka Śrīdhara Gosvāmī Mahārāja , die hem zegende en vroeg om in zijn tempel te verblijven. Mahārāja was echter zeer gehecht aan Śrīla Bhaktivedānta Nārāyana Gosvāmī Mahārāja en besloot bij hem beschutting te nemen.
Śrīla Nārāyana Gosvāmī Mahārāja instrueerde Śrīpāda Vana Mahārāja diepgaand in de Vaisnava filosofie en gaf dagelijks specifiek onderricht over Jaiva Dharma, Brahmā-saṁhitā , Bhagavad-gītā, de sandarbha’s, alsook andere Vaisnava literatuur.
Śrīla Bhaktivedānta Nārāyana Gosvāmī Mahārāja gaf Śrīpāda Vana Mahārāja harināma en na zes maanden ontving hij dikṣa van Śrīla Bhaktivedānta Vamana Gosvāmī Mahārāja , de toenmalige voorzitter en ācāryā van de Gaudīya Vedānta Samiti. Vanaf 1982 ging Śrīpāda Vana Mahārāja op in het dienen van Śrīla Bhaktivedānta Nārāyana Gosvāmī Mahārāja in Mathura. Op het Gaura Purnimā festival in het jaar 2000 werd aan Śrīpāda Vana Mahārāja de onthechte orde van sannyāsa geschonken, en sindsdien predikt hij over de gehele wereld onder de begeleiding en volgens de instructies van Śrīla Bhaktivedānta Nārāyana Gosvāmī Mahārāja .