Telefoonnr+31(0)6-33375791

E-mailinfo@byac.nl

LocatieDiverse locaties

Sripad Ramchandra das is een van de oudste discipelen van Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja. Sinds 1978 heeft hij gediend vanuit de kern van zijn hart, luisterde hij aandachtig en leerde hij rasik vaisnava filosofie op hoog niveau van Srila Gurudeva.
Hij is afgestudeerd in Master of Science in Physics in 1974. Hoewel hij in 1954 in Delhi werd geboren, verhuisden zijn ouders naar Mathura toen hij 3 jaar oud was. In Mathura bevond zijn verblijf zich heel dicht bij de geboorteplaats van Heer Krishna, vandaar dat hij doorgaans elke avond in Krishna Janmabhumi doorbracht. Vanaf zijn jeugd was hij geïnteresseerd in spirituele filosofie. Als zoeker naar de absolute waarheid heeft hij veel filosofieën gelezen en veel verschillende stromingen gevolgd. Uiteindelijk stopte zijn zoektocht bij Caitanya Mahaprabhu’s Gaudiya Vaisnava-filosofie en gaf hij zich volledig over aan de lotusvoeten van de meest beroemde, gerealiseerde, verheven en perfecte rasika shiromani, Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja. Vanwege zijn nauwe relatie met Srila Gurudeva begreep hij snel de diepe betekenis van Gaudiya Vedanta-filosofie. Daarom engageerde Srila Gurudeva hem eerst om zijn lessen in het Engels te vertalen voor westerse devotees en vervolgens, vanaf 1998, stuurde hij hem naar het buitenland, naar de VS, het VK en Canada voor het prediken en geven van lezingen over de Vaisnava-filosofie en de Indiase religie. Vanwege zijn wetenschappelijke achtergrond kan hij de filosofie analytisch en op een eenvoudiger manier presenteren aan de luisteraar. In 1999 richtte Srila Gurudeva een nieuwe gemeenschap op in Delhi; International Goudiya Vedanta Trust. Hij benoemde prabhu Ramchandra das tot secretaris. Vervolgens, door de genade van Srila Gurudeva en onvermoeibare inspanningen van Ramchandra prabhu kreeg de gemeenschap een stuk land toegewezen in Janakpuri New Delhi, waar een grote tempel, Sri Ramanvihari Goudiya Matha, zich manifesteerde als een van de mooiste en meest prominente tempel complexen van Srila Gurudeva. Voor het gemak van buitenlandse devotees is er ook een comfortabel pension en een continentale keuken in deze ‘matha’ aanwezig. Sri Sri Radha Ramanvihariji zijn de mooiste beeldgedaanten die gemanifesteerd zijn door Srila Gurudeva en Zij zijn het belangrijkste aantrekkingspunt van deze tempel.
Vanwege zijn toegewijde dienst voor Srila Gurudeva, nam sripad Ramchandra das in 2001 afscheid van zijn baan en begon hij de leerschool van Srila Gurudeva volledig te dienen. Tegenwoordig predikt hij over de hele wereld en dient hij het instituut van Srila Gurudeva. Heel recent heeft Srila Gurudeva zijn verschillende projecten, zoals het Bhakti-project, enz. en senior leerlingen geïnspireerd om een compacte en geïntegreerde internationale samenleving te vormen om Srila Gurudeva’s verlangen en missie in daden om te zetten. De nieuwe gemeenschap, genaamd Bhakti Yoga Society, is goedgekeurd door Srila Gurudeva en prabhu Ramchandra das is gekozen tot een van haar uitvoerende leden.